top of page
De geschiedenis van Davidts lederwaren versmelt met die van de familie Davidts, waarin sinds het einde van de 17e eeuw 6 generaties ambachtslieden elkaar hebben opgevolgd.

Jean Davidts, de oprichter, opende in 1949, naast zijn activiteit als ambachtsman, een winkel waarin hij zijn productie verkocht. Deze winkel was gevestigd in Lanaken op 5 km van Maastricht.

In 1955 verplaatste Jean Davidts zijn activiteiten naar Luik, waar het gezin zich nu had gevestigd. Ze hield daar tot 5 winkels.

Rond het begin van de jaren 70 begonnen de producten van Davidts in heel België te worden gedistribueerd via gespecialiseerde lederwarenwinkels.

Het was in die tijd dat Henri, toen Jean-Marie, de zonen van Jean Davidts, zich bij hem voegde en het bedrijf internationaal ontwikkelde.

Vandaag telt het bedrijf een tiental mensen op de site van Flémalle bij Luik, waar de hoofdactiviteit het creëren van collecties van zakentassen, reistassen en dozen is.

De ambachtelijke traditie van de familie heeft altijd de zorg voor praktische voorwerpen, goed doordacht en gemaakt om lang mee te gaan, centraal gesteld.
Ontdek onze selectie...
bottom of page